Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Блестящият тандем Стоян Алексиев и Емануела Шкодрева се срещат на сцената на Народния театър в пиесата на световноизвестния Израел Хоровиц „Някъде в този живот“. Премиерата, поставена от режисьора Гаро Ашикян, е на 14 март в Камерна зала. В спектакъла с гласовете си участват още Валентин Ганев и Теодор Иванов.

„Тази пиеса е като потънал кораб. Тук-там се виждат части от мачти, някой комин, елементи от едно пътуване, изминат път. Едно от удоволствията на нашата работа беше да се гмуркаме и да изследваме невидимата част на този кораб. Творбата на Хоровиц е една добре прикрита крайност“. Така е почувствал пиесата режисьорът Гаро Ашикян.

Нещата между саможивеца Джейкъб Бракиш – преподавател по музика и английски, и неговата прислужница Катлийн се случват някъде между техните непринудени разговори, радиоприемника и корабните сирени от близкото пристанище. Някъде в този живот….

Как е почувства ролята си Стоян Алексиев? „За мен изпитанието да бъдеш Джейкъб Бракиш в пиесата на Хоровиц се криеше във въпроса: Да Играеш или да Живееш? Избрах: „Ще Живея в Играта“.

Парньорката му Емануела Шкодрев е в ролята на неговата прислужница. Ето какво казва актрисата за своята героиня: „Моята Катлийн е чувствителен, раним, притеснителен човек. В нея има стаена лудост и твърдост. Именно това ме интересува в пиесата – срещата между тези два различни свята. Кое дава възможност на човека да разгърне потенциала си и кое му пречи.“

Това е странна и едновременно с това съвсем разбираема човешка история за срещи и разминавания, за избухвания и притихвания, за признания и осъзнавания, които развълнуваха театралите на предпремиерата вчера.

Следващите дати са: 25 март, 3 април, 21 април, 9 май, 13 май, 2017г.

Share Button