Cherga BG

Стефка Янорова в „Колко е важно да бъдеш сериозен“

Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

 

Stefka Yanorova Стефка Янорова ще се изяви в нова роля на сцената на Театър „Българска армия”. Феновете и почитателите на актрисата могат да видят как любимият телевизионен образ на фризьорката от нашумелия български сериал „Стъклен дом” и учителката от тийнейджърската сага „Революция Z” се превъплъщава в страстната и изкусителна персона на Гуендълин Феърфакс в комедията на Оскар Уайлд „Колко е важно да бъдеш сериозен”.

 

Спектакълът е създаден специално за сцената на Театър „Българска армия от големия режисьор Красимир Спадов и неуморно забавлява публиката си цели 13 години.

 

Утре – 29 януари (сряда) от 19.00 часа, Стефка ЯНОРОВА за първи път ще се преобрази в главната женска роля в 160-то поред представление на „Колко е важно да бъдеш сериозен. Поканени са всички – любопитните, приятелите, дори и скептиците.

Оскар Уайлд обичал да повтаря: “Изкуството е единственото сериозно нещо на този свят, а творецът – единственият човек, който никога не е сериозен”. “Колко е важно да бъдеш сериозен” е най-виртуозно забавната комедия на Уайлд. Сюжетът на пиесата се завърта около сърдечните вълнения на две млади аристократични двойки. В преследване на любовта си те устремно прелитат през комични недоразумения и абсурдни препятствия. Например – играта с името Ърнест (в превод на български – сериозен), което се оказва абсолютно условие за взаимна щастлива любов…Или пък – как в едно благородно английско семейство ще влезе млад мъж с неизвестен произход, за когото се знае само, че е намерен в пътна чанта в гардероба на гара “Виктория”…Всички участници в тази несериозна игра със сериозни неща са остроумни, духовити, преизпълнени с ведро желание за живот и щастие. Елегантен каприз на случайността, която си играе с любовта… Едно представление, което доставя удоволствието на чаша шампанско – опияняващо и игриво.

 

 

В. Филипова

Add comment