Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Concert NDK PosterС концерт в две части под наслов „Дерби на два века” по музика на Рихард Вагнер и Джузепе Верди Софийската опера в партньорство с Националния дворец на културата продължава символичния дуел на двамата титани на 27 октомври в зала 1 на НДК, 18:30 ч.

 

В първата част на концерта „Дерби на два века”, дирижиран от немеца Ерих Вехтер с участието на солисти, хора и оркестъра на Операта ще прозвучат откъси от оперите на Вагнер „Танхойзер”, „Лоенгрин”, „Валкюра” и „Залезът на боговете”.

 

Втората част ще включва откъси от творбите на Верди „Набуко”, „Трубадур”, „Силата на съдбата”, „Отело” и „Аида”. Програмата на концерта е предназначена, както за меломани, така и за широката публика.

Билетите за концерта с творби от Рихард Вагнер и Джузепе Верди се пускат в продажба на 20 септември на касите в Билетния център на НДК и на Касата на Софийската опера и балет, както и през разпространителската мрежа на „Ивентим” на цени от 10 до 50 лева.

 

Гостуването на Софийската опера на сцената на НДК продължава и през декември , когато ще могат да се видят балетните спектакли „Зорба гъркът” по музика на Микис Теодоракис на 15 декемврии „Лeшникотрошачката” от Чайковски на 27 декември.

Share Button