Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Софийската филхармония с концерт по повод Българското председателство на Съвета на на Европейския съюз в Брюксел

На 1 февруари в Центъра за изкуства БОЗАР /BOZAR/ в Брюксел Софийската филхармония ще изнесе празничен концерт по повод Българското председателство на Съвета на на Европейския съюз.Програмата съчетава някои от най-значимите произведения на българската класическа музика и фолклор с шедьоври от Европейската музикална култура, представени от Националния ни оркестър с диригент Найден Тодоров, хор “Ваня Монева” с диригент Ваня Монева и със специалното участие на сопраното Соня Йончева и пианиста Людмил Ангелов.

 Центърът за изкуства БОЗАР е най-престижното пространство за творчески изяви в центъра на Брюксел. Той е създаден след Първата Световна война и е разположен на 33 000 кв. м площ. Концертната му зала е сред най-известните в света. Тя е с 2 200 места и е дом на Белгийския национален симфоничен оркестър.

Билетите за събитието са на цени от 16 до 60 евро и могат да се закупят онлайн на: https://www.bozar.be/en/activities/137890-sofia-philharmonic-orchestra

 

Програмата на концерта включва:

Веселин Стоянов

Празнична увертюра

 

Джузепе Верди

Ария на Луиза из II действие на операта „Луиза Милер“

 

Джузепе Верди

Ария на Елизабет из V действие на операта „Дон Карлос“

 

Александър Текелиев

Корени

 

Две български народни песни

Полегнала е Тудора

Бре, Петрунко

 

***антракт***

Фредерик Шопен

Концерт за пиано и оркестър no. 2, op. 21

 

Джузепе Верди

Ария на Леонора из I действие на операта „Трубадур“

 

Джузепе Верди

Ария на Леонора из IV действие на операта „Силата на съдбата“

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button