Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Сопраното със зашеметяващ вокален диапазон идва с екип от над 50 човека за концерта си на 12 ноември

Photo Brightman and Rings                  Две от най-големите събития в програмата за отбелязването на 80 години БНР „Властелинът на ефира” бяха представени на пресконференция от организаторите в Медиа центъра на БНР. Освен Lord of the Rings in Concert на 5 декември в „Арена Армеец“, най-новото в нея е грандиозният концерт на Сара Брайтман на 12 ноември 2014 г. в същата зала. БНР е съорганизатор и на това шоуто, като заедно със сопраното със зашеметяващ вокален диапазон на сцената ще излязат и музиканти от Симфоничния оркестър на радиото. Това обявиха организаторите от Карма Ивентс, Болкан Ентъртейнмънт и „Музикална къща БНР“.

               „Заслугата за това, което се случва на музикалните сцени в България, в голямата си част се дължи на Българското национално радио – най-големия музикален продуцент у нас. Заедно с останалите големи събития от програмата на 80 години БНР „Властелинът на ефира”, концертът на Сара Брайтман и грандиозният спектакъл на Lord of the Rings in Concert, предлагаме най-доброто от родната и световна сцена на българския слушател. С всичко това безспорно доказваме, че БНР е „Властелинът на ефира” – каза Радослав Янкулов, генерален директор на обществената медия.

LOTR In Concert_Sofia

„До преди няколко години не можехме да си представим, че звезди от този калибър могат да дойдат у нас – каза  Хелия Чавдарова, директор на „Музикална къща БНР“. – Нямаше и къде да се проведат подобни грандиозни спектакли. Това са нещата, които пълнят залите по цял свят и ние успешно ги правим.“

Другото голямо събитие на „Музикална къща БНР“ и Пи едн Пи ивентс е на 5 декември 2014 г. За първи път в Източна Европа ще видим, чуем и изживеем филмовото зрелище Lord of the Rings In Concert. 250 музиканти от БНР ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма. HD прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда –  25 метра. Швейцарският диригент Давид Райц ще ни отведe на пътешествие от Графството до Средната земя с помощта на симфоничния оркестър, смесения и детския хор на БНР.

Билети и за двете събития са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна.

Share Button