Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Проектът на Фондация „Черга“ – „Съкровищницата“, вече месец радва европейските ценители на богатото ни културно-историческо наследство!

Българските културни маршрути на свободата в духа на ЮНЕСКО са представени в извънреден и богато илюстрован брой на списание „Черга“ . Той е изцяло на английски език. Издаден през септември, 2017 година.

Специалният брой е посветен на всички български обекти под закрилата на ЮНЕСКО, включително и новите продложения за вписване в индикативната листа на организацията.

По-голямата част от луксозния тираж е разпространен на престижното Международно изложение WORLD TOURISM UNESCO  в италианския град Сиена, където има български щанд. Цветното издание, формат А4, е изготвено по съвместна инициатива със столичното общинско предприятие „Туризъм“.

Немалка част от броя е предназначена и за държавните институции за целите на предстоящото ни председателство на ЕС. Списанието може да се намери и по лавки, бензиностанции, летища у нас.

Целта на осъществения идеен проект е да се утвърди мястото на българската култура в световните културни процеси, да популяризираме страната ни като атрактивна дестинация за култура, туризъм, инвестиции, бизнес, както и да подпомогнем с общи усилия включването на нови уникални български обекти в листата на ЮНЕСКО.

 

 

Share Button