Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На 9-и септември ще бъде поставен опит за рекорд на Гинес за най-много лицеви опори. Голямата поляна в Южния парк ще е арената, на която ще се състои инициативата. „Малко хора знаят, но българите сме на последно място в Европа по брой спортуващи хора и на първо място по сърдечно-съдови заболявания. 78% от българите не практикуват никакъв спорт според проучване от 2014-та година“, споделя Лазар Радков – един от инициаторите на събитието. Това поставя и социални измерения на идеята, тъй като по този начин ще се стимулират голяма част от неспортуващите българи да започнат да се движат по-активно и да се грижат за здравето си.

Всички желаещи да помогнат в поставянето на рекорд на Гинес за лицеви опори трябва да бъдат на посоченото място за началото на масовата тренировка, което е точно в 9:45 ч.

В момента световният рекорд се държи от Айман, Обединените арабски емирства и за 1645 души, които правят лицеви опори заедно и едновременно.

Не забравяйте, предизвикателството – опит за рекорд на Гинес, ще се проведе на Голямата поляна, в Южен парк София, точно в 9:45 ч. на 9-ти септевмри.

Share Button