Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Те често пъти са повече от предмети на изкуството. И с чисто сърце ги наричаме истински съкровища, защото авторите им влагат в създаването им цялата си любов, вдъхновение, умения и страст.

В десетата изложба от цикъла „Събудете стените си“ този път ще можете да се насладите на разнообразни автори и творби. Шалове и облекла от рисувана коприна, ръчно изтъкани предмети, аксесоари и най-разнообразни произведения, в които със сигурност ще се влюбите.

13179За някои от творците това е първата изложба в живота им и с вълнение споделят: „Преди да се озова в София съм живяла по ветровитите части на страната, където студът те прави бъбрив. По образование съм психолог, по дух – пътешественик, а по професия – лектор. Винаги съм възприемала себе си като нелегален имигрант в страната на изкуството. Коприната е материалът, в който се влюбих заради духа на тази материя и затова, че тя участва наравно с мен в процеса на създаване и никога не спира да ме изненадва“, казва Анна Вълева.

Лорета Велкова пък разказва: „От малка съм израснала около стана на майка ми и съм усетила аромата на памук и вълна, който съм запазила до ден днешен. Доста по-късно започнах първите опити да усвоявам техниката на гладката тъкан и да я пречупвам през моя мироглед. Започнах сама да се усъвършенствам и да доразвивам традиционните методи на тъкане, което ми даде възможност да създам свои собствен стил в който се преплитам традиционното и модерното изкуство, така, че творбите ми да намерят място във всеки съвременен дом и да създават хармония и красота.“

Другите талантливи творци са: Силвия Павлова, Елена Белова, Ива Димитрова, Весела Василева, Антоанета Младенова, Дочка Радева, Дилян Дочев – Дил и Неви Петкова, Ралица Бурова. Всички те имат редица награди от български и чужди арт форуми.

Стените на необичайното арт пространство Towers Gallery пък „ще събудят“ творбите на Констанца Колева, Сашо Младенов, Свилен Генов, Емил Николов, Кирил Божков, както и скулпторът Никола Колев.

Изложбата „Събудете стените си“ ще бъде подредена на 10 октомври 2013 г. в Towers Gallery в Софарама Бизнес Център, а официалното откриване е предвидено за 16.10.2013 г. Очаквайте подробности за самото събитие, което ще организират талантливите Wonderland Events.

Share Button