Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

vlak-minsk-varnaПървият влак по маршрута Минск-Варна, който ще вози туристи до морето, тръгва от столицата на Беларус на 14 юни. Това съобщиха от Беларуските железници. Общо за летния сезон са предвидени осем влака.

Композицията е направена за удобство на туристите от бившата съветска република. Машината ще минава през Лвов, Ивано-Фарнковск и Букурещ. Ще отпътува в 16.06 ч.

Круизна линия Сочи-Бургас може да тръгне това лято. Тя ще се обслужва от лайнера „Княз Владимир“ , който ще спира и на бургаското пристанище на път за Истанбул, съобщиха от порта. Круизният кораб е с капацитет 1000 души.

„В постоянен контакт сме с пристанищните власти в Сочи и сме готови да бъдем част от новия круизен маршрут в Черно море“, заяви изпълнителният шеф на порт Бургас Диян Димов.

Руснаците информирали нашето Министерство на туризма за желанието си да включат Бургас в маршрута и вече набирали екипаж. Първите рейсове са планирани през май.

Първоначално от ДП „Росморпорт“, която ще експлоатира кораба, имали намерение дa открият редовна линия по маршрута Сочи-Ялта, а после и до Истанбул. В края на тази седмица на Морската гара в Бургас се чака първият за сезона пасажерски кораб – 222-метровият италиански „Коста Нео романтика“, който вози предимно французи. Новият круизен оператор – „Мано меритайм“, е изявил желания да включи Бургас в маршрута на кораба „Голдън Ирис“.

От този сезон катамаранът “Света Анастасия“ ще тръгва от обновената „Магазия“ 1. Тя се очертава като най-оживената част от зоната за обществен достъп в пристанището и освен като транспортен и развлекателен център, ще работи и като експозиционен.

Share Button