Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Шестнадесетият благотворителен Виенски бал, организиран от сдружение „Виенски клуб“, се проведе традиционно в края на февруари в залите на София хотел Балкан под патронажа на Негово превъзходителство посланика на Република Австрия Роланд Хаузер и кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.

2016.02.20 - 0034

Присъстващите над 350 гости се наслаждаваха на балната атмосфера с тържествено откриване с полонеза, музикална програма, томбола, среднощен кадрил, виенска кухня и музика. На влизане в балната зала, всяка от дамите получи красива гривна – подарък от община Виена.
Балът бе открит от млади дебютанти, подбрани с кастинг от елитни столични гимназии, облечени с рокли на модна къща „Принцес“ и фракове от „Агресия“. За кулинарните изненади на вечерта отново се погрижи майстор-готвачът от Виена Готфрид Ганстерер.

2016.02.20 - 0040

Освен изисканото виенско меню, по традиция гостите дегустираха различни вина на винарна „Загрей“ с вурстчета и гулаш и слушаха традиционната „хойриге“ музика в изпълнение на дуо от Виена.
В среднощните часове гостите имаха възможност сами да научат как се танцува кадрил под вещото ръководство на церемониалмайстор от Виена.
Над 6000 лв. бяха събраха от благотворителната томбола. Те, както и част от приходите от продажбата на кувертите /на цена от 200 лв. и 150 лв./ ще бъдат дарени на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“- за изграждане на възстановителен център в с.Опицвет, и фондация „Конкордия“.

2016.02.20 - 0030

Share Button