Cherga BG

Повишаване на доверието във времена на недоверчивост

Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

thumb_main_snimka1web01Според последни проучвания, основен приоритет на фирмите в днешно време е да предложат по-голямо доверие и сигурност на потребителите. Поредица от случаи на заразени и некачествени продукти и изтеглянето им от пазара са основание за нарастване на безпокойството на потребителите за качеството и безопасността на предлаганите на пазара продукти. Притесненията се засилват и от неяснотите, свързани с противоречивите проучвания за безопасността на продуктите и увеличаващата се сложност на вериги за снабдяване.

Тези изключително актуални теми се разисквани на Регионалния форум на националните организации GS1 в Европа, който тази година се провежда в Ротердам от 16 до 18 октомври. Ориентирането на бизнеса към потребителите (B2C) остава за поредна година основна тема на форума. Очакванията са той да осигури възможност за сътрудничество на експерти от различните отрасли, производители, търговци на дребно, представители на сектор здравеопазване, други участници по веригата на снабдяване, както и за експертите от 46-те национални организации GS1 в Европа. Стремежът е да допринесе за обмен на информация, опит и най-добри практики, както и да даде възможност на фирмите да представят своите приоритети в области като проследимостта, безопасността на пациентите и потребителите, засилване на доверието на потребителите, борба с фалшифицирането на стоки и др.

България е представена на форума от членовете на Бюрото на GS1 България Петър Велев и Чавдар Селвелиев, както и от изпълнителния директор на Националната организация GS1 за България (Съвет GS1 България към БТПП) Христо Содев и експертите в GS1 България Любомир Гайдаров, Васил Михайлов, Надежда Асенова.

В Съвета на GS1 в Европа членуват 46 GS1 национални организации от общо 108 национални организации в света. Паралелно с провеждането на Регионалния форум се провежда и заседание на Регионалния борд на GS1 в Европа, където заседават изпълнителните директори на организациите от Европа. От българска страна в заседанието на Регионалния борд  участва Христо Содев.

GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти,  позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки, услуги, логистични единици, локации и амбалаж за многократна употреба по веригите за търсене и предлагане. Стандартите се ползват във всички отрасли и улесняват търговията, като комбинират използването на уникални идентификационни номера с носители на данни и процеса на електронната търговия.

GS1 е нестопанска организация, неутрална спрямо бизнес партньорите и се ръководи от нуждите на потребителите на нейните стандарти. GS1 обслужва както големите мултинационални компании, така малките и средни предприятия. Тя е платформа за сътрудничество между бизнес партньорите.

Add comment

+ 56 = 60