Cherga BG

Първата мултимедийната изложба у нас за Владимир Димитров–Майстора – „Светлина и Дух“

Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

Национален дарителски фонд „13 века България“
има удоволствието да представи първата мултимедийната изложба у нас за
Владимир Димитров–Майстора – „Светлина и Дух“

24-26 януари 2014 г.
София Ивент Център (SEC), ет.3
Парадайз Мол

   majstora_pokana_large     Националният дарителски фонд „13 века България“ представя първата мултимедийна изложба, посветена на Владимир Димитров–Майстора – „Светлина и Дух“.
Проектът е иновативен за България и по същество е изложба от съвършено нов тип, преобръщаща представите ни за експониране на художествени творби в зала.
Емблематични, но така също и по-малко познати творби на Майстора – рисунки, платна, скици, графики, автопортрети, се представят с помощта на високотехнологичен софтуер и „оживяват“ в огромни полиекрани пред зрителя в залата, завъртат се в една визуална феерия със собствена хореография, в симфония от цвят, звук и светлина. Видеоартът прави възможно хипердетайлното вглеждане в картините; изследва акценти от техниката и уникалното използване на цвета от художника, наричан още “иконографът на българското лице“.
Едно абсолютно непознато досега у нас преживяване; едно емоционално пътуване из света на една художествена легенда се извършва чрез съчетанието на изкуството с най-съвременните технологии и дава на зрителя уникална възможност за мултисензорно преживяване на класиката.
Проектът е реализиран от Национален дарителски фонд „13 века България“ с подкрепата на Министерство на културата; Столична община; Асоциация за развитие на София; Градът Медиа Груп; София ивент център (SEC); Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора”, Кюстендил; Художествена галерия „Борис Денев“, Велико Търново; Художествена галерия „Никола Маринов“, Стара Загора; J Point и Delmar Te; медийни партньори — БНТ, Творчески екип – ВИП медия.

Откриването е на 24 януари от 19 часа в София ивент център, Парадайз център, ет. 3, бул. „Черни връх“ № 100.
Изложбата може да бъде разгледана до 26 януари, 2014 г. от 10 до 19 часа.

 

Контакти за организирано посещение с беседа за групи и ученици:
Мила Старейшинска – Ангелова
Връзки с обществеността
НДФ „13 века България“
тел. +359 879 539126
m.stareyshinska@fond13veka.org
www.fond13veka.org

Add comment

− 3 = 3