Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Плажовете в Слънчев бряг и Несебър са препълнени. Напливът на летовници принуди концесионерите да заработят предсрочно. Най-много плажуващи има на Северната ивица в Слънчев бряг. Там вече работят и спасителите, въпреки че плажът ще бъде официално открит на 1-ви юни.

“Извикахме спасителите на работа от 15-ти май, защото има много туристи по плажа, и е задължително да се осигури безопасността им”, обясниха от стопанисващата фирма “Булимпекс” АД. На практика Северният плаж в Слънчев бряг не само че е готов за сезона, но и работи на пълни обороти. По цялата ивица са поставени чадъри и шезлонги, пясъкът е обезпаразитен и почистен.

По 8 лева броят летовниците за чадър и шезлонг, което с два лева по-евтино от миналата година. За безопасността на плажуващите са осигурени 22 поста с по двама спасители. На ивицата е изграден медицински пункт с мобилен реанимационен екип и линейка. Свободната зона е повече от 50%. Коренно различна е ситуацията в община Бургас, където 15 плажа остават неохраняеми. Сред тях са четирите ивици в Capaфово и Северният плаж в Бургас. Само преди ден стана ясно, че столичната “Съмър Инвест” е спечелила търга за Северния плаж. Процедурата обаче не е финализирана, тъй като не е ясно дали фирмата ще плати тръжната цена и дали няма да има обжалване. Дотогава бургаският плаж остава непочистен и неохраняем.

Оферти с до 46% намаления до края на юни пуснаха родни хотели, за да привлекат туристи в началото на летния сезон, когато базата е все още полупразна. Това показа справка на “Телеграф” в нета. Една от най-примамливите оферти е на четиризвезден хотел в “Слънчев бряг” на база пълен пансион.

Ако планирате ваканцията в края на юни студиото с балкон, в което може да отседне семейство с едно дете, струва с 46% по-евтино, отколкото месец по- късно. За нощувката ще платите само 183 лева. Същата стая в края на юли струва вече 337 лева. Хотелът предлага открит басейн, СПА, безплатен паркинг за гостите, безплатен wi-fi, аниматори за деца.

Друг четиризвезден хотел в курорта е смъкнал цената на стаята за тричленно семейство с 29% – от 215 на 153 лева.

СПА комплекс пък привлича гости с 15% отстъпка в края на юни, като стаята е намалена от 97 на 82 лева. А апарткомплекс в курорта е смъкнал цените с 36% – от 108 на 68 лева.

В Балчик пък отстъпките стигат до 39%, показа още справката в нета. Така например хотел на 5 минути от плажа привлича с цена 59 лева на нощ в края на юни. Тризвезден хотел в близост до яхтеното пристанище е свалил цената на нощувката с 31 % – от 255 на 176 лева. Четиризвезден хотел пък предлага стаята с 23% по-евтино. Цената е намалена от 226 на 173 лева, като в нея е включена и закуска.

Share Button