Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ СЪС ЗВЕЗДИТЕ НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР НА 28 ДЕКЕМВРИ В ЗАЛА 1 НА НДК

Часове преди настъпването на Новата година солистите и хорът ще „вдигнат” прочутата Наздравица от оперетата „Прилепът” на Щраус

Звездите на Музикалния театър ви канят на празничен концерт-спектакъл  на 28-ми декември от 19 часа в зала 1 на НДК. След изключителния успех на Новогодишния оперетен бал миналия декември солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър подготвят празнична феерия от най-обичаните оперети на Щраус, Лехар, Калман и Офенбах.

Виенските валсове и маршове на Щраус и Лехар, огненият чардаш на Калман и жизнерадостният канкан на Офенбах ще звучат в изпълнение на балета и оркестъра на Музикалния театър под очарователната палка на маестра Любка Биаджони. Солистите на Музикалния театър ще изпълнят откъси от най-прочутите оперетни шедьоври „Царицата на чардаша”, „Графиня Марица”, „Веселата вдовица”, „Цигански барон”, „Прилепът”.

В Новогодишния оперетен бал на 28-ми декември в НДК ще участва и детска балетна школа с фрагмент от балета „Лешникотрошачката” на Чайковски.

Часове преди настъпването на Новата година всички солисти и хорът ще „вдигнат” прочутата Наздравица от второ действие на „Прилепът” от Щраус. На финала солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър ще изпратят публиката с жизнерадостния Радецки марш на Щраус.

Режисьор на станалия вече традиционен Новогодишен оперетен бал е проф. Светозар Донев.

Подарете на вас и на вашите близки това празнично изживяване на 28-ми декември от 19 часа в зала 1 на НДК. Билети за Новогодишния оперетен бал може да намерите на касите на НДК и на ticketportal.bg. Те

са на цени от 20 до 60 лева.

Share Button