Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Съюзът на писателите-лекари в България „Димитър Димов“ ще оповести носителите от първото издание на националния литературен конкурс на името на писателя Димитър Димов за произведение, посветено на здравен служител, от автор – немедик.  Оценени са общо 59 творби в раздели: белетристика, поезия и публицистика.

Награждаването ще се състои на 23 юни (четвъртък) от 18.30 ч., в кинозалата на Академията – два дни преди рождената дата на писателя. В програмата на церемонията е включена и прожекция на документалния филм „Триптих за Димитър Димов“ с автори и сценаристи Златимир Коларов и Анна Свиткова и режисьор Валентина Фиданова – Коларова.

Изданието на конкурса е организирано от  Съюза на лекарите-писатели в България „Димитър Димов”, Съюза на българските писатели и Националния литературен музей. Домакин на церемонията по награждаването е НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.

Share Button