Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Бляскавата гала е под патронажа на Нейно превъзходителство Посланикът на Република Австрия – Андреа Вике.

В сърцето на празничния сезон Софийска филхармония и Симфониета-Враца поднасят на почитателите на красивата музика на Виена и Европа разкошен гала-концерт с прочути валсове, полки, увертюри, арии, дуети и ансамбли в традициите на непреходната класическа оперета и опера.

На 26-ти декември от 19.00 ч. в гала-концерта „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа“ гостуват звездите на оперетата и операта – Даниела Владеску, Стефан Попов /Румъния/, Валентина Корчакова, Мария Цветкова, Марио Николов /България/, под диригентската палка на маестро Христо Павлов. Ще чуем и виртуозните изпълнения на цигуларя, който покорява европейските сцени – Йован Богосавлевич /Сърбия/.  

В традицията на виенската изтънченост, специално за публиката на 26.12 в зала „България“, в антракта на гала-концерта е организирано валс-училище с балетния режисьор и хореограф от Виена – Венцислав Вике Дерменджиев.

Очакват ни вълнуващи изпълнения под звуците на виенския валс и неповторимо забавление с великолепната музиката на Й. Щраус, Ж. Офенбах, Им. Калман, Фр. Лехар, Ж. Бизе, Дж. Верди, В. Монти, Р. Щолц, Г. Дендрино.

Билетите за гала-концерта на 26-ти декември от 19.00 ч. „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа“ са в продажба на касата в зала “България” и в мрежата на eventim.bg

Share Button