Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Звездите на оперетата и мюзикъла ще общуват с публиката онлайн.

Националният музикален театър се включва в инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика в България онлайн”. Тя обединява усилията на музикалните културни институти в България в обща програма за онлайн присъствие в културния живот на страната по време на извънредното положение.

Музикалният театър започна от миналата седмица документалната поредица „Ех, майко, майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“. Надсловът е перифраза на текст от прочутата оперета на Калман „Царицата на чардаша”.
    
Всяка седмица театърът ще представя във Фейсбук страницата си – Държавен музикален и балетен център-София (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и на сайта си www.musicthetare.bg звездите на театъра. Зрителите ще гледат техни онлайн откровения, заснети в домашни условия. Те ще са придружени с откъси от изпълнения на артистите от емблематични спектакли, избрани от Фонда на Националния музикален театър.

Тази събота от 11:00 часа е първата част от онлайн срещата със символа на оперетната музика в България солиста Александър Мутафчийски. „Ние,артистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски” заедно с класическите музиканти на България ви казваме – останете си вкъщи! И нека бъдем онлайн заедно в кризата!”- призовава от името на театъра солистът Александър Мутафчийски.

Линк към събитието във Фейсбук – https://www.facebook.com/events/720399628496681

Посланието на инициативатаЗаедно в кризата – Класическата музика в България онлайн” : „Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и в оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас! 

Share Button