Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Публиката във възторг от концерта за началото на новия сезон

Маестро Юли Дамянов - юбилеен концерт в Музикалния театър

Поздравителни адреси, цветя и дълги аплаузи получи главният диригент на Музикалния театър Юли Дамянов след концерта –спектакъл „Влез в моя сън”, посветен на 60-тия му юбилей и на началато на новия театрален сезон на Музикалния театър.

Убеден съм, че благодарение на енергията, вдъхновението и високия ви професионализъм продължавате да вървите по плодотворния и дългогодишен творчески път, отдаден на българския музикален театър. Несъмнено такъв път оставя истинска следа в музикалния живот на България! ” –се казва в поздравителния адрес на министъра на културата Боил Банов по повод 60-тия юбилей на Маестро Дамянов.

Поздравителни адреси изпратиха областният управител и кмета на Перник, ръководството и всички творчески колективи на Музикалния театър, както и други творчески организации.

Сред звездите на концерта бяха примата Олга Скеклиова, солистите Живко Желев и Николай Петров, започнали творческия си път на сцената на Музикалния театър. Част от тях пристигнаха от чужбина специално за концерта. Да почете  Маестро Дамянов в концерта участва и певецът Васил Петров с една от емблематичните песни на Франк Синатра – „Моят път”(My Way).

На концерта беше направена премиера на откъси от операта –мюзикъл „Любов и омраза” (по „Херцогинята от Падуа” на Оскар Уайлд), композирана от Юли Дамянов. От творбата прозвучаха любовния дует „Влез в моя сън”, изпълнен от солистите Весела Делчева и Денко Проданов, и „Sanctus” в изпълнение на Хора на Музикалния театър.

Публиката дълго аплодира изпълнителите – целия солистичен състав, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър, които участваха в концерта “Влез в моя сън” за началото на новия театрален сезон. На добър час!

 

 

 

Share Button