Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

„Музика за Музея“ – 2 октомври, Зала България, 19:00 часа

ИЕФЕМ – БАН, съвместно с Национален институт „Софийска филхармония“, организира благотворителен концерт в рамките на кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“. Каузата е създаването на Образователен център на Националния етнографски музей. Софийската филхармония предоставя Зала България напълно безвъзмездно за каузата. Без хонорари ще участват и едни от най-добрите изпълнители на български народни песни, танци и съвременни групи с етно звучене.

В “Музика за Музея” ще се включат: Бистришките баби, Ансамбъл Чинари, Нина Николина, Космическите гласове – Ваня Монева, Булгара, Етнотикс, Оратница, Магдалена Петрович (виолончело), Гром Падина, Ива и Ева Валентинови, Диджей Дхарба и приятели

Концерт с такова съчетаване на изпълнителите се организира за първи път в Зала България.

След 10-месечна кампания  средствата, необходими за ремонт на трите помещения за Образователен център на Националния етнографски музей са събрани. Готов е архитектурният проект. Остава да се съберат 33 000 лева за обзавеждане и оборудване на трите помещения в сградата на Княжеския дворец.

В центъра ще се провеждат част от часовете в училищните програми. Деца и възрастни ще могат да се научат на някои от традиционните български занаяти и практики – грънчарство, тъкачество, везба, приготвяне на обредни хлябове и ястия, и други. Учениците ще се запознават със занаятите, обредите, музиката и символите на различните националности и етнически общности.

Билетите за “Музика за музея” се продават на касата на Зала България, а от понеделник и в мрежата на EVENTIM, на цени от 10, 12, 15 и 20 лв.

Share Button