Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На 1 юни, Деня на детето, Министерството на туризма обяви конкурс за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“. Инициативата се организира в изпълнение на проекта „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България – второ издание“, финансиран по програма COSME 2014 -2020 г. на ЕС.
Рисунките трябва да представят детското виждане на забележителностите и атракциите, нами-ращи се на територията на ЕДЕН дестинацията, която се представя – природни, културни, исто-рически обекти, обичаи, бит, събития, фестивали и др.
Конкурсът за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“ започва на 01.06.2016 г. и ще продължи до 22.07.2016 г. включително. В него могат да вземат участие деца на възраст между 7 и 14 години. Получените рисунки ще бъдат разгледани от жури като най-добрите сред тях ще получат възможността да бъдат поставени на предвидените за изра-ботване по проекта рекламни сувенири (картички и магнити), които ще бъдат разпространява-ни в страната и в чужбина. Всеки, който желае да участва може да изпрати своята рисунка по пощата или по куриер на адрес гр. София, ул. „Съборна“ №1, за Министерството на туризма.
Индивидуалната гледна точка на малките участници в конкурса трябва да разкрива места, кои-то във всекидневието си не забелязваме и могат да бъдат пресъздадени през призмата на детс-кия поглед. Това ще помогне и да се популяризират допълнително малко познатите туристи-чески дестинации и нетрадиционните форми на туризъм, които биха впечатлили посетителите.
ЕДЕН дестинациите в България са дванадесет на брой (Силистра, Луковит, Сандански, Кюстен-дил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали) и насърчават алтернативни и екологични форми на туризъм. Те са свързани с темите воден тури-зъм, защитени територии и културно наследство.

 

detska_risunka

Share Button