Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Созопол Панайот Рейзи дадоха старт на новия летен сезон в общината, който се със-тоя на 3 юни. В церемонията, която се състоя в амфитеатър „Аполония”, участваха и зам.-областният управител на Бургас Владимир Кру-мов, дипломати, кметове на морски общини, представители на бранша и др.
„Миналата година в Созопол са реализирани над 500 хил. нощувки, а очакванията е това лято да отчетем около 30% ръст на туристите“, каза ми-нистър Ангелкова. По думите й всички контролни органи са в готовност и ще следят за спазването на изискванията и качеството на туристическия продукт през сезона. Кметът Рейзи отбеляза, че всичко е готово за новото лято, а данните показват, че голяма част от хотелите вече са запълне-ни.
Събитието даде старт и на шестото издание на Международния франкофонски фестивал „Солей”. Като част от него концерт изнесе победителката от един от най-популярните реалити формати у нас – Христиана Лоизу. Кипърката изпя някои от най-емблематичните френски песни, а събитие-то приключи с тържествена заря.

 

sozopol_angelkova

Share Button