Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

С началото на трета поред учебна година започва конкурсът ASTRA Talent. Този път конкурсът, организиран от SES (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG), ще се проведе в България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения. Това е най-значимият брой държави до момента. Деца на възраст между 8 и 15 години са поканени да изобразят своята представа за това „Как сателитите помагат на хората”. За всяка картина участник в конкурса ASTRA ще дари сумата от 1 евро на организацията „Лекари без граници” за осъществяване на тяхната дейност по целия свят.

Конкурсът ще започне на 2-ри септември (в България на 15 септември) и ще продължи до 31-ви октомври 2013 г. Експертното жури и тази година ще е под патронажа на Националната Галерия на Словакия и ще отличи 12 от картините с полезни предметни награди.

Творбите трябва да бъдат включени в конкурса като се качат на сайта www.astratalent.eu, където ще бъдат оценени и от публиката чрез гласуване. То ще стартира на 15 октомври. Още шест детски картини ще бъдат наградени и според вота на публиката.

“Вече е немислимо да живеем и ден без сателитите. Те са незаменими при излъчването на качествен телевизионен сигнал, но също и на интернет и осигуряването на комуникации до много отдалечени точни на планетата, кораби и самолети. Те осигуряват навигация и са необходими за метеорологията, картографията, екологичните изследвания и науката като цяло. Нямаме търпение да видим с какво въображение децата ще подходят към тази задача. Конкурсите от миналите години говорят, че можем да очакваме отлични резултати”, поясни Барбара Узунова-Дримър, Маркетинг директор за Централна и Източна Европа на SES ASTRA.

 

Всяка детска картина означава 1 евро за организацията „Лекари без граници”. В предишни години няколко стотин училища бяха поканени да се включат в конкурса и броят на картините нараства от година на година. През 2013 г. проектът ще включва най-високият брой държави участнички до момента и очакваме най-голям брой детски рисунки в конкурса.

 

“Лекари без граници” е организация, която помага на страдащо население и на недохранени деца в над 70 държави по света. Много сме благодарни на SES за оказаната подкрепа и на децата, които ще допринесат чрез своите творби за една добра кауза”, заяви Павел Грубер, Представител на „Лекари без граници”.

За повече информация и правилата на конкурса, моля, посетете сайта: www.astratalent.eu

 

 

 

За SES         

SES е водещият в света сателитен оператор с 53 геостационарни сателита. Компанията осигурява сателитни комуникационни услуги на радио-и телевизионни оператори, доставчици на съдържание и интернет услуги, оператори на мобилни и фиксирани мрежи и на бизнес и държавни организации по целия свят.

SES означава трайно бизнес партньорство, високо качество и превъзходство в радио-и телевизионната индустрия. Нашите локални екипи са базирани близо до клиентите и могат да работят на конкретната сателитна честота и според допълнителните изисквания на клиентите.

SES (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) има участие в Ciel в Канада и QuetzSat в Мексико, както и стратегическо участие в сателитната инфраструктура O3b Networks.

Допълнителна информация ще откриете на: www.ses.com.

 

За “Лекари без граници”

“Лекари без граници”/Médecins Sans Frontières (MSF) е международна, независима, лекарска, хуманитарна организация, която осигурява извънредни медицински грижи на хора засегнати от военни конфликти, епидемии, природни бедствия и хора без достъп до медицинско обслужване. Организацията е основана в Париж, Франция през 1971 г. Днес MSF e световно движение от 23 асоциации обединени в MSF International. MSF предлага помощ на хора спрямо нуждите им, без значение от тяхната раса, религия, пол или политически убеждения. Днес MSF осигурява извънредни медицински грижи в над 70 държави по целия свят заедно с над 2 500 международни и 29 000 местни професионалисти, логистичен и административен персонал.

През 1999, MSF бе удостоена с Нобелова награда за мир.

www.msf.org

Share Button