Cherga BG

Международен конкурс за детска рисунка на ASTRA в подкрепа на „Лекари без граници”

Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

С началото на трета поред учебна година започва конкурсът ASTRA Talent. Този път конкурсът, организиран от SES (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG), ще се проведе в България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения. Това е най-значимият брой държави до момента. Деца на възраст между 8 и 15 години са поканени да изобразят своята представа за това „Как сателитите помагат на хората”. За всяка картина участник в конкурса ASTRA ще дари сумата от 1 евро на организацията „Лекари без граници” за осъществяване на тяхната дейност по целия свят.

Конкурсът ще започне на 2-ри септември (в България на 15 септември) и ще продължи до 31-ви октомври 2013 г. Експертното жури и тази година ще е под патронажа на Националната Галерия на Словакия и ще отличи 12 от картините с полезни предметни награди.

Творбите трябва да бъдат включени в конкурса като се качат на сайта www.astratalent.eu, където ще бъдат оценени и от публиката чрез гласуване. То ще стартира на 15 октомври. Още шест детски картини ще бъдат наградени и според вота на публиката.

“Вече е немислимо да живеем и ден без сателитите. Те са незаменими при излъчването на качествен телевизионен сигнал, но също и на интернет и осигуряването на комуникации до много отдалечени точни на планетата, кораби и самолети. Те осигуряват навигация и са необходими за метеорологията, картографията, екологичните изследвания и науката като цяло. Нямаме търпение да видим с какво въображение децата ще подходят към тази задача. Конкурсите от миналите години говорят, че можем да очакваме отлични резултати”, поясни Барбара Узунова-Дримър, Маркетинг директор за Централна и Източна Европа на SES ASTRA.

 

Всяка детска картина означава 1 евро за организацията „Лекари без граници”. В предишни години няколко стотин училища бяха поканени да се включат в конкурса и броят на картините нараства от година на година. През 2013 г. проектът ще включва най-високият брой държави участнички до момента и очакваме най-голям брой детски рисунки в конкурса.

 

“Лекари без граници” е организация, която помага на страдащо население и на недохранени деца в над 70 държави по света. Много сме благодарни на SES за оказаната подкрепа и на децата, които ще допринесат чрез своите творби за една добра кауза”, заяви Павел Грубер, Представител на „Лекари без граници”.

За повече информация и правилата на конкурса, моля, посетете сайта: www.astratalent.eu

 

 

 

За SES         

SES е водещият в света сателитен оператор с 53 геостационарни сателита. Компанията осигурява сателитни комуникационни услуги на радио-и телевизионни оператори, доставчици на съдържание и интернет услуги, оператори на мобилни и фиксирани мрежи и на бизнес и държавни организации по целия свят.

SES означава трайно бизнес партньорство, високо качество и превъзходство в радио-и телевизионната индустрия. Нашите локални екипи са базирани близо до клиентите и могат да работят на конкретната сателитна честота и според допълнителните изисквания на клиентите.

SES (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) има участие в Ciel в Канада и QuetzSat в Мексико, както и стратегическо участие в сателитната инфраструктура O3b Networks.

Допълнителна информация ще откриете на: www.ses.com.

 

За “Лекари без граници”

“Лекари без граници”/Médecins Sans Frontières (MSF) е международна, независима, лекарска, хуманитарна организация, която осигурява извънредни медицински грижи на хора засегнати от военни конфликти, епидемии, природни бедствия и хора без достъп до медицинско обслужване. Организацията е основана в Париж, Франция през 1971 г. Днес MSF e световно движение от 23 асоциации обединени в MSF International. MSF предлага помощ на хора спрямо нуждите им, без значение от тяхната раса, религия, пол или политически убеждения. Днес MSF осигурява извънредни медицински грижи в над 70 държави по целия свят заедно с над 2 500 международни и 29 000 местни професионалисти, логистичен и административен персонал.

През 1999, MSF бе удостоена с Нобелова награда за мир.

www.msf.org

Add comment

52 − = 49