Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Фондация “Роберт Бош” в сътрудничество с Берлинското училище за журналисти кани млади хора от медиите на Централна и Източна Европа, за да участват в тримесечна програма за обмен на кадри в Германия. За целта могат да кандидатстват работещи журналисти от Беларус, България, Хърватия, Полша, Румъния, Словения, Чехия, Украйна и Унгария. За първи път в програмата са включени Албания, Босна-Херцеговина, Косово, Македония, Черна гора и Сърбия.

logoОбучението и стажът се провеждат в Берлин. Престоят в германската столица е от 1 март до 31 май 2014 г. Той включва следната програма:

:: през първия месец се придобиват компактни знания за Германия, отношенията между

държавите и тяхната обща перспектива в ЕС под формата на разговори, доклади и срещи

:: през следващите два месеца се повежда стаж в Берлин – в печатна медиа, радио или телевизия

По време на стажа си стипендиантите ще се запознаят с трудовото ежедневие на немските си колеги и могат да се възприемат като „Временни коресподенти”.  Кандидатите имат възможността да подготвят/пишат/излъчват материали както за редакцията-домакин, така и за родната си редакция.

Стипендиантите получават:

:: месечна стипендия в размер на 1100 евро

:: ментор в редакцията-домакин

:: помощ при намирането на квартира

Изисквания:

:: журналистически професионален опит

:: добро владеене на немски език

Формулярите за кандидатстване може да намерите на адрес: www.medien-mittler.de

Краен срок за подаване на документите: 1 ноември 2013 г. След селекция на кандидатурите ще се проведат интервюта в края на ноември 2013 г.

Share Button