Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Едва на 35 км южно от Бургас и 10 от Созопол и Приморско ще откриете кътче от рая, запазено от урбанизацията. Слънцето, морето, просторният плаж с нежен, златист пясък, галещият морски бриз и милувката на вълните, девствената природа ще ви връщат отново и отново тук, за да преживеете прекрасни моменти в Международния детски център Аркутино.
Местността Аркутино е едно от последните девствени места по Черноморието. Тук се намира и най-високата пясъчна дюна в България. От тук започва и природния резерват „Ропотамо“ , а разходката сред девствената природа крие незабравими преживявания.

loc_1

loc_13

Хотелът на МДЦ Аркутино предлага на гостите си модерно обзаведени стаи – 10 с 2 легла и 14 с 3 легла. Всички са с тераса, независим климатик, телевизор, хладилник, телефон, безплатен интернет и с тераса.
Можете да отседнете и в някой от апартаментите и да се поглезите с повече екстри – самостоятелна спалня и хол обзаведен с ТВ секция, маса за 6-8 човека и мека мебел, на която могат да се настанят още двама души.
Гостите на центъра могат да похапват вкусно и да се забавляват до зори без да пречат на никого в ресторанта, който е “а ла карт”, климатизиран и е отделен от хотелската част. Ресторантът-градина пък предлага лятна прохлада и романтична вечер под открито небе.

loc_6

loc_8

Ако искате да съчетаете работата с приятните преживявания, МДЦ “Аркутино” разполага с отлични условия за конференции, семинари, учебни практики и други. На разположение са конферентна зала със 100 места, която може да се раздели на две, съответно с 40 и 60 места, 4 учебни стаи с по 10 места, 2 стаи за преподаватели.
Сред удобствата на хотела са безплатен охраняем паркинг, 24-часова охрана, сейф, пране и гладене, магазин и rent-a-car.
Ако пък решите да се разходите из района, има какво да видите. Наблизо е резерватът „Ропотамо”, разположен по течението на едноименната река. Там ще се насладите на лонгозни гори, скални образувания, пясъчни дюни, терасовидни брегове, блата и мочурища. По бреговете на реката се видят лиани, расте блатна тръстика, а по дюните – красивата пясъчна лилия. Има и находище на морски пелин – рядко растение с медицинско значение. В резервата се срещат над 100 растения, включени в Червената книга на България, както и 250 вида птици, сред които 70 вида застрашени от изчезване. Можете да се разходите пеша из резервата или да го разгледате, пътувайки с лодка по реката.

loc_3

loc_4

Още един резерват – ботанически, привлича вниманието тук – Лагунното блато Аркутино, разположено сред лонгозна гора. От морето го отделят 500 м пясъчни дюни. През 1962 г. е обявено за резерват заради естественото находище на водни лилии.Папурът и тръстиката, които го покриват са дом на много водоплаващи и прелетни птици.

Приятен начин да съчетаете море и планина и да прекарате приятно време е разходка из живописната Странджа планина, сред нагънатите, заоблени хребети, покрити с горски масиви. Тук преминава големият миграционен път на множество прелетни птици – Via pontica. Сред забележителностите й са пещерите и изворите край река Младежка, пещерите край селата Бяла вода и Кости, мраморните куполни гробници в местностите Мишкова нива и Пропада. Особено внимание заслужават прилепите, които са 21 вида, всички включени в световната Червена книга, както и видрата, чиято популация в р. Велека е най-добре запазената в Европа.

Адрес:

Рецепция:+359 550 3 32 88
Резервации:+359 898 418 282
E-mail: info@arkutino.com
www.arkutino.com

Share Button