Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Водата –  обичана, съзерцавана, възпявана или изучавана, винаги е вълнувала чувствата и мислите на хората. Древното познание за нея е закодирано в свещените ритуали и тайнства на всички религии и езотерични школи,  във вярванията, фолклора и народните традиции. Има нещо мистично, сакрално в използването на водата, хляба и виното. Българският народ е съхранил спомена за начините на приготвяне на Светена вода, Жива вода, Кадена вода, Мъртва вода, Баяна вода, Наречена вода и много други. Голяма част от българските обреди се изпълняват с Мълчана вода. Те са свързани както с дни от празничния календар, в които се използва (Нова година, Васильовден, Гергьовден, Еньовден и пр.), така и със самостоятелни ритуали за привличане на любовта в живота или за изцеление.  Мълчаната вода се нарича и с нея се замесва  питка, когато се роди дете, когато младата булка прекрачи прага на новия си дом,  когато някой си отива от този свят. Магическата й сила служи за постигане на желано бъдещо състояние или за гадаене.

При всички случаи, основните елементи за получаването на Мълчана вода, са: вода, тъмнина, тишина и слово. В зависимост от повода, към тях се прибавят и други допълнителни, но важни  условия, свързани с конкретната цел: билки, метали (най-често сребърна монета, калайдисан котел, меден, златен съд и пр.), фазите на Луната и изисквания към лицето, извършващо свещенодействието. Те са взаимнообусловени за постигане на крайния резултат.

За същите основни елементи четем при сътворението на света, описано в Битието на Моисей: ”А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната, и Духът Божий се носеше над водата.” Оказва се, че там, където Библейските сказания и науката си дадат среща, се раждат откритията. Дали новото в съвремието не е добре забравеното старо? Преценете сами. Ако приемем описанието за вярно, значи изначално е царяла тишина сред тъмнина и вода. Няма го Словото. Липсва материалната му, осезаема проява. То съществува, но е у Бога.   Истината за Бога е скрита в мълчанието. В народните предания и обичаи, мълчаната вода първо престоява на тъмно под звездите, когато хората спят, но дали космическият пулс и разум са спрели?!.. Може би в това време водата  получава енергия и информация,  долавяки „шепота“ на онова Божествено начало, което в делничния грохот все по-трудно си проправя път до съзнанието ни? Наличието на енергия и информация в т.нар „празно пространство“, е вече доказан от научен факт, поради който бе въведен терминът „енергоинформация“.

Словото се провява на Земята по-късно, с появата на Божието подобие – човека. Всъщност, думите са вълни с определена честота на трептене. Когато мислим, те се излъчват от мозъка, а когато ги изкажем, към тях се наслагват и звуковите вълни. Така въздействието им върху околната среда се усилва и тя се променя. За да влияят мислите и словата върху водата по начин, подобен на общуването между хората, би трябвало тя да има памет,  да реагира на заобикалящия свят. Тогава обредното мълчание, наричане, билките и всичко останало, съпътстващо ритулите, придобива  много по-дълбок смисъл.

Резултатите, натрупани от огромен брой научни изследвания по цял свят в областта на финните енергии и феномените на водата, доказаха свойството й да приема, запаметява и предава енергоинформация, прониквайки в клетките на тялото. Нещо повече,  двама български професори – А. Антонов и Ж. Желев, създадоха и патентоваха първия в света уред за количествено измерване на поетата от водата енергоинформация. Водата пази генетичната ни идентичност и може да влияе върху нея. Животворната течност създава устойчиви самоорганизиращи се структури, които реагират на думи, образи, музика и биологични обекти. Те могат да носят и бъдеща информация за живата материя. Съвършенството и всеотдайността на водата са отвъд ограниченията на съзнанието и речта. Мълчаната вода знае останалото. Понякога  мълчанието е мъдрият избор на словесно надарения човек.

Д-р инж. Гинка Стоева


Кемпери под наем – марка RIMOR , основана 1978 година.

„Следвай желанията си“ с нашите нови кемпери!

Модел: RIMOR Horus –  новата идея за движение!

Компактност, лекота на управление, невероятни и модерни дизайнерски и интериорни решения, с базово оборудване на FIAT.

Спорт, открития, приключения и туристически пътувания, БЕЗ граници!

—————————————————————————————————————–

Модел: Rimor Seal 98 Plus – Приятел, който винаги е готов да тръгне!

 Модерни дизайнерски и интериорни решения, отделна баня и тоалетна, изключително голям багажник, с базово оборудване на FIAT.

 Идеален при пътуване и почивка с домашен уют, лукс и комфорт!! 

 

Кемпери под наем от „Кемпер рент Черга“,

тел.: 0898777324 и на FB: CamperRentCherga

Кемперите се фабрично нови и са оборудвани с всичко необходимо за гарантиране на удобство и конфорт. Атрактивни оферти за наем, без допълнителни такси.

 

 

Share Button