Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lubo Kirov 3Обичаният изпълнител – Любо Киров, се присъедини към посланиците на българския дух в подкрепа на кампанията „Преоткрий традициите“. Певецът облече мъжка тракийска носия, съчетана с ежедневно облекло и показа, че винаги трябва да пазим нашата култура.

С усмивка на лице Любо отправи своето послание към днешното поколение –„Да помним, за да знаят другите“. Той добави още, че това е начинът да предадем нашите традиции на децата си и никога да не забравят корените на нашите деди. Именно тази идея е заложена в основата на проекта „Мистерията Еньовден“.

Lubo Kirov 1Преоткрий традициите“ е част от спектакъла „Мистерията Еньовден“, който ще бъде изигран за последен път в София, в три поредни дни на 8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК. Финалът на инициативата е именно последният ден на представлението, където всички лица на кампанията ще наблюдават спектакъла на живо и ще се докоснат до неговата магия. През този един месец (от 10 март до 10 април), всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия. Всяка седмица ще имате възможност да разберете кои са известните посланици на българския дух.

Всеки, който би желал да се включи в кампанията „Преоткрий традициите“ може да го направи, като качи снимка или видео във фейсбук страницата на „Мистерията Еньовден“ – https://www.facebook.com/MisteriataEniovden.На 4 април ще бъдат обявени имената на 3-ма участници, включили се в кампанията, които чрез жребий, ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.

Спектакълът „Мистерията Еньовден ще се състои в три поредни дни на 8, 9 и 10 април 2014 година в зала 1 на Националния дворец на културата. Началото на спектакъла е в 20:00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева. Програмата продължава с изпълнение в Пловдив, Античен театър, на 30 май с начало 21:00 часа.

 

Share Button