Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

1Ако мислите за един ден напред – вземете си храна!  Ако мислите за една година напред – посадете дърво! Ако  мислите за сто години напред – образовайте децата си!

(Китайска поговорка)

3

През последните десетилетия образованието в Китай се развива с изключително бурни темпове, правопропорционално на превръщането на тази страна в световна свръхсила с все по-нарастващо глобално значение и влияние. Китайската цивилизация е една от най-древните в света. Именно от това, както и от дългогодишните й академични традиции, черпи вдъхновение сегашният подем на образованието, науката и културата в страната. Понастоящем в Китай се развива изключително мащабна научноизследователска и образователна дейност на световно ниво. През последните години не само за специалистите, но и за обикновените хора вече не е никаква изненада, че китайските университети се нареждат сред най-добрите на планетата в рамките на най-разнообразни международни рейтинги и класации. На тазгодишното издание на най-голямото и представително изложение за обучение в чужбина провеждано в България – „Образование без граници” (27 – 29 март 2015 г.), което ще се проведе в Националния дворец на културата в София, ще гостуват представители на съвременния китайски бум във висшето образование.

4Изложението започва на 27-ми март (петък) с официално откриване от 11.00 ч. и ще бъде отворено до неделя. Заповядайте на международното изложение „Образование без граници“, от 27. до 29. март, НДК, етаж 5! Вход свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК!2

Share Button