Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

„Като трохи на прозореца“ – пиесата на Младежкия театър, на режисьора Малин Кръстев тръгва на турне.

В седем български града любителите на театъра ще имат възможност да гледат една модерна постановка – сред най-новите в репертоара на театъра.

 

Зрителите ще могат да се срещнат с познатите и обичани актриси Станка Калчева, Силвия Лулчева и Рая Пеева. В постановката участват още Светослав Добрев, Петър Дочев и Севар Иванов.

“Като трохи от прозореца” показва историята на Евелин Мейра (Станка Калчева), чиято кариера и личен живот са разрушени. С мотивация за ново начало, героинята се завръща обратно в Ню Йорк. На пътя обаче стоят много пречки, които се опитва да преодолее с помощта на приятелите си Тоби (Силвия Лулчева) и Джими (Светослав Добрев) и дъщеря си Поли (Рая Пеева).

Авторът на пиесата, Нийл Саймън, е един от най-популярните американски драматурзи. Носител е на наградата „Пулицър“ за „Изгубени в Йонкърс“ (1991), на три награди „Тони“ и три номинации за „Оскар“ за най-добър сценарий. Той е и единственият жив драматург, на чието име е кръстен театър през 1983 г. на Бродуей (Neil Simon Theatre, New York).

 

Зрителите могат да гледат “Като трохи от прозореца” в градовете: 

19.09.2017  – Враца – Драматично-куклен театър

20.09.2017  – Перник – Драматичен театър „Боян Дановски“

25.09.2017 – Пазарджик – Драматично-куклен театър „Константин Величков“

27.09.2017 – Хасково – Драматично-куклен театър „Иван Димов“

28.09.2017 – Ямбол – Драматичен театър „Невена Коканова“

29.09.2017 – Казанлък – Народно читалище „Искра“

24.10.2017 – Дупница – Общински драматичен театър “Невена Коканова”

 

Share Button