Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

кампаниятаКампанията се вписва в цялостната дейност на Фондация Созопол за опазване и популяризиране на българското културно наследство на национално и международно равнище.

Кампанията В този контекст, през октомври 2012 г. В НДК – зала 3.3. със средства на Фондацията бе аранжирана изложба на макети на знакови български недвижими културни ценности и природното наследство, (Боянската църква, Природен парк Пирин, храм-паметник Александър Невски, Църква Св. Четиртдесет мъченици, Крепостта Баба Вида, Рилския манастир, и др.), която бе открита от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев и Генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова.
Паралелно с изложбата на макети, водена от стремежа си за възпитание на младото поколение на България за и чрез българското културно наследство, Фондация „Созопол” организира посещения на ученици от столични училища, които пред посетителите правеха книжни макети на обектите, представени в изложбата.
До този момент, изложбата е посетена от над 11 000 български и чуждестранни граждани.
Понастоящем, Фондация „Созопол” стартира дарителска кампания с цел закупуване на изключително интересния и ценен макет на Рилския манастир.
Макетът на Рилския манастир се състои от около 6 милиона кибритени клечки и е изработен от г-н Пламен Игнатов. Работата върху него е отнела 17 години и 2 месеца.
Целта на дарителската кампания, организирана от Фондация „Созопол” е това оригинално и единствено по рода си произведение на изкуството да бъде закупено, запазено за поколенията и отново да участва в изложбата в зала 3.3., етаж 7, Национален дворец на културата, която е целогодишна и достъпна за всички български и чуждестранни граждани.
  Национален дворец на културата, която е целогодишна и достъпна за всички български и чуждестранни граждани. Национален дворец на културата, която е целогодишна и достъпна за всички български и чуждестранни граждани. Национален дворец на културата, която е целогодишна и достъпна за всички български и чуждестранни граждани.Национален дворец на културата, която Национален дворец на културата, която
Share Button