Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

DSC03653Деветото поредно издание на най-голямото и представително международно изложение за висше и средно образование у нас и в чужбина „Образование без граници” ще се проведе между 18 и 20 октомври 2013 г. в Националния дворец на културата в столицата. На есенното издание ще намерите изключително интересни участници от България, Русия, Гърция, Кипър, Хърватия, Финландия, Холандия, Дания, Великобритания, САЩ, Япония и т. н. По традиция на изложението пред българската аудитория ще представят своите предложения и образователни програми престижни академични и училищни институции от няколко континента.

Сред по-интересните участници на тазгодишното изложение „Образование без граници” изпъкват представителите на Руската федерация, сред които откриваме няколко солидни и известни представители на руското висше обучение в лицето на Петрозаводският държавен университет, Саратовският държавен университет Н. Г. Чернишевски (СГУ) и Санкт-Петербургският държавен електротехнически университет ЛЕТИ. Това са стари и престижни руски университети с дългогодишна история и славни академични традиции, в които понастоящем се обучават младежи от всички континенти. Университетът от Санкт-Петербург е най-старият Електротехнически университет в Европа, а Петрозаводският държавен университет е една от най-големите образователни институции в северна Европейска Русия. Саратовският държавен университет пък е един от най-старите класически университети на Русия. Безспорно участието на руските представители вече е традиция, на която можем само да се радваме.

Освен руско присъствие прави впечатление голямото разнообразие от университети с медицински профил – украинският представител Donetsk National Medical University, Медицинският факултет на Университетът Осиек (Хърватия), българският Медицински университет от Плевен.

 Като една прDSC03333осперираща през последните години балканска държава – Хърватия ще представи двама представители на „Образование без граници” – Политехническият университет от Вуковар „Лавослав Ружичка” и Университета Осиек, като фокусът на представянето на последния пада изключително много върху програмите и дейността на неговия Факултет по медицина – лидер в своята академична област в Хърватско.

Сред най-именитите участници на поредното девето издание на най-голямото и успешно международно изложение за висше обучение у нас и в чужбина – „Образование без граници” (18 – 20 октомври, НДК) ще бъде и световноизвестният украински Донецки национален медицински университет „Максим Горки”. Прочутото висше медицинско училище е основано в съветски времена през 1930 г. През годините то значително се разраства, трупайки общонационален престиж и влияние, и се превръща в едно истинско лице и безспорен лидер в сферата на висшето образование по медицински науки в Украйна.

Сред по-интересните участници на тазгодишното изложение „Образование без граници” изпъква и представителят на страната на изгряващото слънце – японският колеж за дизайн, езици и манга – Yokohama Design College (YDC). Той ще представлява голям интерес, както за любителите натрадиционната и модерна японска езикова и визуална култура, така и за младите почитатели на манга арт-а у нас, които дори ще имат възможност, ако запишат програмите му, да излязат от него с престижна диплома, която ще им отвори широко вратите да се реализират професионално с любимото си занимание в международен план.

Особено интересно е участието на ETEP Europe e. V. Немската организация ще направи презентация на DT-DT-program в събота (19 октомври) от 13,00 ч., която успешно осигурява обучение на студенти с психичното здраве или поведенчески проблеми. Програмата се прилага в Германия от 1991 г. до сега, като е развита за възпитатели и преподаватели. Презентацията е насочена именно към възпитатели и преподаватели, както в общото образование, така и в специалното образование по отношение на образованието на проблемните деца и младежи със социални, емоционални и поведенчески затруднения.

От Финландия ще видим двама представители на качественото скандинавско висше образование: Mikkeli University of Applied Sciences и Kymenlaakso University of Applied Sciences, чиито основни компетенции са енергийно инженерство, логистика, международен бизнес и здравеопазване.

DSC03343Само на „Образование без граници“ можете да намерите латвийски присъствие в лицето на College of Law, който е първият колеж в Латвия с международна акредитация. А от Ню Йорк пристигат представители на Ramapo College of New Jersey с щедри стипендии до $ 20 000 на година.

Освен университети, сред участниците ще намерите средни елитни училища и езикови организации. На есенното издание на „Образование без граници“ можете дори да намерите как да се научите да свирите на китара. Сред българските участници са Нов български университет, Американски университет в България, Международна гимназия „Проф. д-р Васил Златарски“, Медицински университет – Плевен, Департамент за чуждоезиково обучение към Софийския университет и др.

За изминалите четири години на изложението „Образование без граници” са били представени общо повече от двеста висши и средни учебни заведения от целия свят, което прави мащабната международна проява традиционен и безспорен лидер в своята област у нас.

Есенното издание на „Образование без граници“ ще събере цял свят за три дни на четвъртия етаж на Националния дворец на културата. Заповядайте от 18-ти до 20-ти октомври и намерете своето място в света на образованието в България и чужбина! Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК!

Share Button