Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

“Пролетно изложение  на българските майстори-занаятчии” – Галерия Европа и Регионална занаятчийска камара – София отправят поглед към  живия дух на българските занаяти с една голяма обща изложба на майстори, създаващи традиционни и малко по-съвременни занаяти. Ще бъдат представени икони, керамика, бижута от благородни метали, български традиционни шевици и кукли, произведения от текстил, кожа, метал, дърво, стъкло и т.н.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУчастващи автори – Ирина Сардарева (шапкарство, художествено плетиво), Любомир Линков (ковано желязо), Диана и Георги Драгоеви (накити), Иван и Боряна Влаеви (керамика), Петранка Станкова (накити), Йоланта Ценова (изделия от мед), Светлозар Пармаков (керамика), Йордан Григоров (керамика), Стела Георгиева (керамика), Красимир Костов (иконопис), Йоана Петкова (тъкачество), Димитър Антов и Илиян Игнатов от ПГ по каменоделство – с. Кунино (каменоделство), Величка Георгиева (национални костюми), Анатоли Ванчев (грънчарство), Борислав Коруджиков (стъкло) и Галина Захариева (рисувана коприна).

и една изложба, нежна като Пролетта:

“Акварелен Шепот” – съвместна изложба на едни най-добрите съвременни виртуози на акварелната четка, които могат да представят тази техника в пълния и блясък.

На изложбата могат да се видят творби на автори от цяла България, както на утвърдени акварелисти като Сава Цоневски, Любен Пашкулски, Александър Телалим, Любомир Коларов, Иван Додов, Коста и Вяра Станоеви, така и на по-млади автори като Калина Тонева, Бисер Димитров, Ангелина Ангелова.

Освен прекрасните произведения на авторите на двете изложби в уикендите на изложбите ще можете да се насладите и на сътворяването на изкуствата на живо – ще има различни демонстрации на занаяти и работилнички, в които може да се включи всеки.

Изложбата се намира в Галерия Европа 2 – „Парадайз център“, бул. Черни връх 100, ет. 3, бе открита на 10.04.2014 г. от 18:30 часа и ще продължи до средата на месец Май.

На откриването присъстваха много хора, сред които голяма част от авторите, както и специални гости – Кубрат Пулев и Андреа, а също и стилист Капанов – председател на Регионална занаятчийска камара – София.

Освен официалното откриване на изложбата на 10-ти имаше и демонстрации на занаяти, в която всеки можеше да се включи – тъкане на стан, изработване на керамични съдове на автентично старо грънчарско колело и рисуване на великденски яйца по стари български начини.

На 26 и 27 април пък, всеки желаещ може да се включи в работилничка по „плъстене“ – изработване на декорации от плъсти. Работилничките ще са от 15:00 до 19:00 часа и ще са с вход 20 лв, включващ и материалите за работилничката.

Share Button