Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Созопол е един от най-древните и очарователни морски градове с богата история и артистична атмосфера. Затова допринася изграденият от Фондация “Созопол” Архитектурно-исторически комплекс „Южна крепостна стена и кула”, който сред най-големите атракции. Разположен е на южната панорамна алея, в старата част на Созопол – Археологически резерват „Античния град Аполония”.

Комплексът включва музей, къща с възрожденска архитектура, параклис „Св. Св. Кирик и Юлита“ от XIII – XIV в. и възстановена крепостна стена и кула с тайни входове, които са охранявали Созопол от IV.до XIV в.

В музея ще видите античен кладенец от IV.- III. в. пр. Хр., зърнохранилище от V – VI в., превърнато в изложбена зала. В нея е запазен част от водопровода на Аполония Понтика, датиран от V в. пр. Хр., нимфеум, изграден през IV – III в. пр. Хр. в чест на трите нимфи, покровителки на минералните извори. Подредени са изложби с антични амфори и други съдове, картини, скулптури, филателия, колекция от инструменти, свързани с миналото на морското корабоплаване.

Чрез този комплекс, Созопол бе избран за “Световна туристическа дестинация”, а Фондация “Созопол” стана първата българска организация получила престижната награда на Съвета за световен туризъм и пътувания заради активната си дейност за опазване на природното и културно наследство.
Благодарение на изпълнените от фондацията проекти Созопол е и един от шестте града в Европа, приети в Лигата на историческите и достъпни градове към Европейския център за фондации в Брюксел.


Кемпери под наем – марка RIMOR , основана 1978 година.

„Следвай желанията си“ с нашите нови кемпери!

Модел: RIMOR Horus –  новата идея за движение!

Компактност, лекота на управление, невероятни и модерни дизайнерски и интериорни решения, с базово оборудване на FIAT.

Спорт, открития, приключения и туристически пътувания, БЕЗ граници!

—————————————————————————————————————–

Модел: Rimor Seal 98 Plus – Приятел, който винаги е готов да тръгне!

 Модерни дизайнерски и интериорни решения, отделна баня и тоалетна, изключително голям багажник, с базово оборудване на FIAT.

 Идеален при пътуване и почивка с домашен уют, лукс и комфорт!! 

 

Кемпери под наем от „Кемпер рент Черга“,

тел.: 0898777324 и на FB: CamperRentCherga

Кемперите се фабрично нови и са оборудвани с всичко необходимо за гарантиране на удобство и конфорт. Атрактивни оферти за наем, без допълнителни такси.

 

Share Button