Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Фондация „Черга“ учреди първите Годишни награди на музеите в България.

Идейният проект „МУЗЕА“, подкрепен от Сдружението на музеите, стартира през месец октомври, 2017 година с конкурс, издаване на извънреден тематичен брой списание „Черга“ и специално събитие и парти.

Целта на конкурса е да се насърчи развитието на общинските музеи и галерии, да се увеличи интересът към експозициите, да се популирязира родното изкуство и българските творци, да се даде трибуна на много млади таланти.

Годишните награди на Фондация „Черга“ обхващат всички български музеи и галерии. Специално подбрано жури ще избира между най-изявените, а публиката ще гласува в сайта на конкурса.

Определените категории имат за цел да покажат кои се развиват най-добре според модерните европейски и световни критерии. Наградите ще отличат тези, които участват и осъществяват иновативни проекти, които използват в експозициите си нови технологии и привличан разнородна публика.

Статуетките на отличените музеи и галерии ще се връчат на официална церемония в присъствието на лица от дипломатическия корпус, администрацията, бизнеса, изтъкнати обществени фигури, както и централни медии.

МУЗЕА е израз на подкрепа и ярко изразено отношение към всичко българско, към богатото ни културно-историческо наследство, към утвърждаване на творците и талантите на България пред света.

Share Button