Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vino-i-hrana“Виното прави всяко меню специално, всяка маса по-елегантна и всеки ден по-цивилизован” – Андре Симон

Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по-наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебния еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни.

Кулинарни предизвикателства и семинари за здравословното хранене на българина през вековете

Петото издание на Фестивал „Вино и храна“ във Варна от 21-ви – 23-ти април отново ще ни предизвика с менютата на топ шеф-готвачи и интересни лектори. На изложението участват повече от 45 изби от цяла България, вносители на вина от света и производители на регионални храни.

Посетителите ще могат да дегустират над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина, селекция от висококачествена лимитирана серия уискита. Суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и още много продукти, които ще предизвикат интереса на любителите на хубавите храни и напитки.

Фарс от глиган с трюфел, парфе от шоколад с теменужки, домашен хляб от 100% био лимец с домашен квас е малка част от менюто в зона „Ресторант“.

Изложението ще предлага и ‘’зона на открито’’ – бургер приготвен на Big Green Egg BBQ и селекция от крафт бири.

„Българската традиционна кухня – храната на столетниците“ е само един от съпътстващите семинари.

Пълната програма и повече информация за събитието можете да откриете на www.winefoodfestival.eu

Share Button