Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Reception - 1024x600 04 (1)Хилтън София e домакин на традиционния за София фестивал на тайландската кухня, организиран съвместно с Туристическото представителство на Кралство Тайланд за Балканския полуостров и Почетното консулство в България .

През целия период на фестивала гостите ще се насладят на автентична тайландска кухня. Най-известните национални ястия и деликатеси ще бъдат приготвени от Чаясит Шрихом или накратко „Лам”, главен готвач на Хилтън Букурещ и Андре Токев, главен готвач на Хилтън София. Тайландският бюфет, който те ще предлагат всяка вечер, ще изобилства от нудъли, месо на скара и екзотични салати. Цената на човек за вечеря е 49.00 лева. Танцьори от тайландската танцова група „Гинари ” ще забавляват гостите от 13 до 15 февруари включително. Тази година Свети Валентин в Хилтън София ще бъде отбелязан под мотото на тайландския кулинарен фестивал. Тайландският готвач ще изненада всички влюбени с тематичен бюфет на цена от 55.00 лв. на човек. В цената са включени чаша вино и специална изненада за дамите. Трите танцьорки , които ще гостуват на тайландския кулинарен фестивал в Хилтън София от 13 до 15 февруари, са от групата” Гинария” със седалище във Франкфурт. Създадена преди повече от 10 години от тайландската общност в този германски град, танцовата формация се стреми да популяризира тайландската култура, нейните обичаи, традиционни танци и костюми. Изкуството й се радва на много изяви през последните години – участвала е в редица тайландски културни мероприятия в Германия , Австрия , Полша , Румъния , Молдова и България.
Чаясит Шрихом или „Лам” започва кариерата си на готвач в един италиански ресторант в Сидни. Решава да се премести в Европа, като първо отива в Лондон , а след това – в Прага. В ресторанта на Хилтън Прага Стария Град – „Maze”- е повишен до позицията на помощник главен готвач. Лам и екипът му допринасят за най-високото кулинарно отличие на ресторант „Maze”– Мишелин звезда. Кулинарният талант на Лам е високо оценен от веригата Хилтън и той подпомага откриването на няколко знакови хотела от портфолиото, включително на Хилтън Ливърпул и на луксозния Лондон Сайън Парк , който е част от марката Уолдорф Астория.

 

Share Button