ЕXUVIA – куклен спектакъл за възрастни гостува на сцената на Столичния куклен театър

Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

ЕXUVIA е куклен спектакъл за възрастни, който разказва за търсенията на човека, за терзанията и страховете му, за възможностите и ограниченията, пред които е изправен. Началото на сътворението, тела в космоса, безкрайното пространство, в което ние не сме последната брънка на еволюцията. Изследване на съвременното общество, което става все по-материално. Свят, в който почти не проумяваме, че принадлежим към нещо по-голямо. Непрекъснато пътуване, в което осъзнаваме относителността на всичко, което ни заобикаля.

MAGISCH THEATERTJE
Концепция и Режисура: Шарлот Паук – Йолен
Участват: Шарлот Паук – Йолен, Ананда Паук, Дюнци Баанки
Изработка на куклите и сценография : Шарлот Паук – Йолен, Ананда Паук
Музика: Юр де Врийс
Вокален изпълнител: Кевин Скелтън

Премиерата на спектакъла е през 2015 година на сцената на Magisch Theatertje, Холандия. А през 2016 година е международната му премиера на фестивала Valise Lomza, в Полша, където печели награда за най-добра сценография.
Спектаклите на Magisch Theatertje се радват на огромен интерес и са търсени не само от холандската публика, а и от редица престижни театрални форуми из цяла Европа.

Спектакълът, EXUVIA тази есен е селектиран в един от най-големите и значими фестивали за куклено изкуство Festival Mondial de la Marionettes в Charleville-Mézières, Франция.

Билети на касата на Столичен Куклен театър http://www.sofiapuppet.com/exuvia-гостува-„magisch-theatrje“-–-маастрихт-холандия___4125

Share Button

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *