Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Делян Люцканов (DJ DELightfull) е новият световен шампион в света на диджеинга, след като спечели състезанието 2021 DMC World FOUNDATION

Българският DJ DELightfull прослави България като демонстрира страхотна техника и умения с колелата от стомана и впечатли журито на състезанието. То бе съставено от 7 световно доказани диджей от цял свят. 

DMC турнирите са най-престижните в диджейските среди, като първото издание се провежда още през 1985-та година. Делян Люцканов е безспорно един от най-добрите с винилите в днешно време, и получи своето признание на най-високия подиум.

Българинът успя да пребори сериозната конкуренция като събра 23 от максимално 30 точки и грабна приза за най-добър диджей в света. На второ и трето място останаха DJ Rion от Япония и Ordoeuvre от Франция.  

Майсторът на винилите успя да стигне до финалите и в другите категории на състезанието (2021 DMC World All Vinyl DJ Championship и 2021 DMC Beat Juggling Championship), където стигна до четвъртите места. Представянето на родния диджей е истински повод за гордост, както и поредна блестяща изява от негова страна. През октомври миналата година DJ DELightfull спечели и 2020 Cut2Cut World Championships, което също е състезание на световно ниво. 

Относно представянето си, DJ DELightfull заяви: ” По-важно от това кой е първи и кой десети, е дали хората харесват сета ми. Ремиксът на живо на „Crazy“ на Gnarls Barkley е нещо, от което съм особено доволен. Не само защото имаше достатъчно причини да се притесняваме за психичното си здраве през последните две години, а най-вече защото чувствам и мисля, че оригиналната песен е още по-актуален израз на човешко състояние през 2021 г. Исках да добавя моята собствена интерпретация на това послание.” 

Share Button