Cherga BG

DJ DELightfull от България е новият световен шампион!

Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

Делян Люцканов (DJ DELightfull) е новият световен шампион в света на диджеинга, след като спечели състезанието 2021 DMC World FOUNDATION

Българският DJ DELightfull прослави България като демонстрира страхотна техника и умения с колелата от стомана и впечатли журито на състезанието. То бе съставено от 7 световно доказани диджей от цял свят. 

DMC турнирите са най-престижните в диджейските среди, като първото издание се провежда още през 1985-та година. Делян Люцканов е безспорно един от най-добрите с винилите в днешно време, и получи своето признание на най-високия подиум.

Българинът успя да пребори сериозната конкуренция като събра 23 от максимално 30 точки и грабна приза за най-добър диджей в света. На второ и трето място останаха DJ Rion от Япония и Ordoeuvre от Франция.  

Майсторът на винилите успя да стигне до финалите и в другите категории на състезанието (2021 DMC World All Vinyl DJ Championship и 2021 DMC Beat Juggling Championship), където стигна до четвъртите места. Представянето на родния диджей е истински повод за гордост, както и поредна блестяща изява от негова страна. През октомври миналата година DJ DELightfull спечели и 2020 Cut2Cut World Championships, което също е състезание на световно ниво. 

Относно представянето си, DJ DELightfull заяви: ” По-важно от това кой е първи и кой десети, е дали хората харесват сета ми. Ремиксът на живо на „Crazy“ на Gnarls Barkley е нещо, от което съм особено доволен. Не само защото имаше достатъчно причини да се притесняваме за психичното си здраве през последните две години, а най-вече защото чувствам и мисля, че оригиналната песен е още по-актуален израз на човешко състояние през 2021 г. Исках да добавя моята собствена интерпретация на това послание.” 

Биляна Котева

Add comment

− 5 = 2