Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На 15.10.2013г. от 18:00 ч. в гр.Търговище, в Концертната зала на Младежки дом Търговище, се проведе фолклорен фестивал, в който участваха:

Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“; балетна формация „Търговище“ школа за модерен балет „Вега“; вокална група за популярни песни и група за модерни танци към читалище „Напредък“; Обединен детски комплекс-Търговище.

DSC00180

Фестивалът е част от проектаПОСОКА:семейство”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”’ с подкрепата на Министерство на здравеопазването и в партньорство с Агенцията за социално подпомагане и Държавната агенция за закрила на детето.

В забавната част на програмата се представиха инструментални, вокални и танцови изпълнения. Децата посрещнаха гостите с много усмивки и добро настроение, а организаторите бяха подготвили за всички присъстващи лакомства и изненади.

Фестивалът беше посетен от много жители на град Търговище, което спомогна както за превръщането му в един хубав празник за града, така и за популяризиране целите на проекта.

 

ПОСОКА: семейство” цели да създаде пилотен иновативен модел за преструктуриране на ДМСГД, който поетапно да се въведе в национален мащаб. Създава основа за извеждане на децата от 0 до 3 г. oт институциите и за осъществяване на реинтеграционни процеси на целевите групи и допринася за трайно социално включване в живота на общността.

DSC00140Целта на проекта е да се подготвят за преструктуриране ДМСГД за деца от 0 до 3-годишна възраст чрез извършване на целенасочена подготвителна дейност в 8 пилотни области: Габрово, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, София, Русе, Търговище.DSC00150

Предвижда се ДМСГД в пилотните градове да бъдат преструктурирани и да предлагат нов вид алтернативни социални услуги като семейно консултативни центрове, дневни центрове за деца с увреждания и заместваща грижа за деца под закрила, центрове по приемна грижа и осиновяване, специализирана резидентна услуга за заместваща грижа и спешен прием /ЦНСТ/ и центрове за майчино и детско здраве.

Кампаниията е насочена към: Родители на деца на възраст 0-3 годишна възраст от общността, които са в риск от изоставяне; Семейства на близки роднини на родителите на деца от 0-3 г., настанени в избраните за пилотни Домове за медикосоциални грижи за деца (ДМСГД); Специализиран персонал, ангажиран с грижите за децата в пилотните ДМСГД; Бъдещи родители – учениците в горна училищна възраст, млади хора от уязвими общности и др.; Местни общности, професионални и граждански организации

Share Button