Cherga BG

Дървеното сметало на Джон Атанасов получи ИА ЕСМИС

Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДървеното сметало на Джон Атанасов и снимки от семейния албум на великия откривател на първия електронен цифров компютър са част от музейната експозиция на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“. Те са подарък от Джон Атанасов младши, по случай 110-годишнината от рождението на баща му и ще заемат своето място в експозиционния кът, посветен на великия откривател от български произход. Красимир Симонски, изпълнителен директор на агенцията получи от Джон Атанасов младши книгата на Тамара Бъртан, посветена на големия изобретател, с автографи на цялата фамилия, която гостува у нас.

Годишнината бе отбелязана и с валидиране на илюстрована пощенска карта и марка, посветени на Джон Атанасов. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и Джон Атанасов младши поставиха печата на филателното издание.

Джон Атанасов младши е завършил инженерни науки. Инициира и участва в редица събития в САЩ и България, утвърждаващи делото на Джон Атанасов. Председателства международния инициативен комитет за учредяване на награда на името на откривателя. Подпомага с компютърно оборудване с. Бояджик, родното място на Иван Атанасов, дядо на Джон Атанасов.

Add comment