Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДървеното сметало на Джон Атанасов и снимки от семейния албум на великия откривател на първия електронен цифров компютър са част от музейната експозиция на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“. Те са подарък от Джон Атанасов младши, по случай 110-годишнината от рождението на баща му и ще заемат своето място в експозиционния кът, посветен на великия откривател от български произход. Красимир Симонски, изпълнителен директор на агенцията получи от Джон Атанасов младши книгата на Тамара Бъртан, посветена на големия изобретател, с автографи на цялата фамилия, която гостува у нас.

Годишнината бе отбелязана и с валидиране на илюстрована пощенска карта и марка, посветени на Джон Атанасов. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и Джон Атанасов младши поставиха печата на филателното издание.

Джон Атанасов младши е завършил инженерни науки. Инициира и участва в редица събития в САЩ и България, утвърждаващи делото на Джон Атанасов. Председателства международния инициативен комитет за учредяване на награда на името на откривателя. Подпомага с компютърно оборудване с. Бояджик, родното място на Иван Атанасов, дядо на Джон Атанасов.

Share Button