Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Съвършенството на известните е само блясък, зад него се крият истински хора – като мен и теб. В това вярва художникът Илан Адар.

Subudete stenite si_Ilan_Adar_01

В последното издание на „Събудете стените си“ тази година, Арт Рентал ще ви представи един от най-известните израелски художници. Той е Илан Адар и не се страхува да гледа на популярните хора като на най-обикновени. Най-обсъжданата изложба на Илан се нарича Stained (оцветен, изцапан, мръсен). Тя е посветена на световно известни личности, които оказват огромно културно влияние върху младите хора.

Вместо да се възхищава на идеалните визии, с които списанията и телевизията ни облъчват, Адар открива и подчертава всички несъвършенства на известните.  За него една музикална звезда, модна икона или носител на „Оскар“ са най-обикновени простосмъртни. Но това не е, защото не се възхищава на таланта им или пък се опитва да неглижира славата и бляскавия им живот. Не, Адар иска да покаже на онези, които дават мило и драго, за да бъдат като своите идоли, че популярните лица от списанията и екрана са истински хора със своите съдби и проблеми, които далеч не са толкова съвършени. Че феновете, трябва също да възприемат себе си като истински, а не да правят и невъзможното, за да отговорят на Photoshop стандартите за красота. Те са лъжливи, нереални и ненужни, смята художникът.

 И какво всъщност е красотата?  Тя е неистинска, преходна и се открива с очите, на този, който я търси. Ако се вгледате хубаво в себе си, несъмнено ще откриете красотата, която потискате. Всички ние сме прекрасни, стига сами да си позволим да бъдем такива.Subudete stenite si_Ilan_Adar_02

За да се насладите на една интересна, уникална и много любопитна изложба от последната за 2013 г. изложба „Събудете стените си“, може да посетите Towers Gallery в Софарма Бизнес Тауърс. Дата на официалното откриване е 11.12.13 от 19:00 часа, а екипът на Арт Рентал и Wonderland Events ще се погрижат да се чувствате като истински звезди, които светят със своя собствена светлина. Входът е свободен.

Share Button