Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

thumb_main_P7259294web01За трета поредна година Българска търговско-промишлена палата и Министерството на икономиката и енергетиката удостоиха с Годишни награди на най-успешните служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ). Церемонията се състоя в БТПП снощи.

Първата награда – бронзова статуетка „Хермес“, дело на изтъкнатия скулптор Ставри Калинов, и Грамота „СТИВ 2013“ получи СТИВ Турция. Наградата бе връчена от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Втората награда бе за СТИВ, Корея и бе връчена от зам.-министъра на външните работи Ангел Величков.

Наградата за 3-то място получи СТИВ, Грузия.Тя бе връчена от зам.-министъра на икономиката и енергетиката Красин Димитров.

Насърчителни награди получиха СТИВ Азербайджан, СТИВ Индия и СТИВ Швейцария.

По време на церемонията, водена от председателя на БТПП Цветан Симеонов, бяха изказани похвали и за успешната работа на СТИВ Великобритания, СТИВ Германия и СТИВ САЩ. Специално бяха изтъкнати високите постижения на миналогодишните носители на наimage001градата СТИВ Китай, СТИВ Русия и СТИВ Румъния, които и тази година имаха добри показатели, но правилникът не допуска награждаване в две последователни години.
Критериите за награждаване са разработени заедно с Министерството на икономиката, енергетиката, като се оценява приносът за:

1. Износ, инвестиции и туристи, в т.ч.:

• Дял на българския износ за съответната държава в общия износ на страните със СТИВ през 2012 г.

• Увеличение на износа през 2012 г. спрямо 2011 г.

• Увеличение на инвестициите през 2012 г. спрямо 2011 г.

• Увеличение на туристите през 2012 г. спрямо 2011 г.

2. Активна работа с БТПП и българския бизнес (предоставяне и разпространяване на бизнес информация, съдействие при бизнес посещения в съответната държава, организиране на бизнес форуми и срещи, съдействие при набиране на участници в изложения в България)

3. Цялостна оценка от МИЕ за дейността на СТИВ

Наградата на БТПП и МИЕ за СТИВ е присъдена за първи път на 1 декември 2011 г. на СТИВ Виена в рамките на церемонията на Годишните награди на БТПП.

Share Button