Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Първият български туристически информационен център бе открит в Шанхай.
Той ще е обединително звено между  български и китайски туроператори и ще представя на китайски пазар възможностите за туризъм в България.

На церемонията в Шанхай присъства зам.- министърът на туризма Милко Теофилов, който прредстави данни за китайския пазар в България.  От януари до юни 2017 г. около 16 000 китайски туристи са посетили България, което е два пъти повече в сравнение със същия период на 2016 г. Бяха посочени данни, че едва 2% от китайските туристи в Европа посещават страната ни. Което показва, че интерес има, но трябва да се работи в посока увеличаването му, тъй като възможностите за ръст на китайските туристи в страната ни са големи и непрекъснато растат.

Българският информационен център в Шанхай се очаква да увеличи тези цифри и да представи страната ни като привлекателен социо-културен, исторически и туристически център в Европа.

Share Button