Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Българският филм “Контролирани глътки въздух” бе отличен с награда в Холивуд. Филмът пребори конкуренция от цял свят и грабна приза за най-добър режисьор на документален филм. Това се случи на фестивала за независимо кино Standalone Film Festival.

Режисьорът на филма Ефемия Фард е изключително горда от това постижение, и с право. Това е страхотен успех за българското кино, като за първи път българска лента взима приз в Холивуд. Филмът засяга темата за домашното насилие и разказва истинска човешка история, като също така е и дипломна работа на Ефемия Фард за защита на магистърска степен в Нов български университет. Оператор е Веселин Христов, режисьор по монтажа – Стефан Бояджиев и режисьори по звука – Иван Андреев и Александър Симеонов. Представянето на филма в Холивуд е благодарение на агенцията на Пийт Кръстев.

Това не е първи успех за българския филм – досега „Контролирани глътки въздух” е награден и излъчван в над сто и двадесет фестивала в САЩ, Великобритания, Италия, Украйна, Индия, Иран, Китай, Йордания, Мароко, Тунис, Казахстан, Бангладеш, Нигерия, Германия, Колумбия и други.  

 

Share Button