Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

„СИТИ МАРК АРТ ЦЕНТЪР“ представя новата постановка на формация„АРТИСТИ СЪС СРЕБРО В КОСИТЕ“
“ЖЕНИТБА”, по едноименната комедия на големия руски абсурдист НИКОЛАЙ ГОГОЛ
30.10.2017 г. от 18.30 ч. 13.11.2017 г. от 19.30 ч.

Участват (по автора) актрисите: Красимира Казанджиева, Лидия Вълкова,   Емилия Цанкова, Мария Славчева, Гинка Станчева, Мара Чепанова и Жоржета Чакъроваи актьорите:      Димитър Стефанов, Антон Тонев – Тони, Любомир Бъчваров, Илия Божилов, Стефан Илиев и Стефан Германов.

“Женитба” е за ценителите на изящното слово, на изкусната театрална игра, на абсурдните ситуации, измислени от автора и доразвити от въображението на режисьора, на смеха и смисленото забавление.   “Това е любима моя пиеса. Голям поклонник съм на нейния автор Николай Гогол – първият писател абсурдист, който гледа на живота не с розови очила, а с широко отворени зеници. За да види истината за живота, а тя, за съжаление, не е нито розова, нито красива – разказва режисьорът Никола Петков. Героите в тази пиеса са попрехвърлили годините. Това ми дава основание да използвам по-възрастни актьори за техните роли. Режисурата се занимава с човека, с разкриване на неговия характер, с плюсовете и минусите, с всичко което е съставна част от нашия живот, събрано на едно място и осветено от съвсем неочакван ъгъл. Интересно е да се вгледаш в човеците, поставени пред едно изпитание – женитбата. Да ги разкриеш така, че да бъде хем смешно, хем тъжно, хем трагично. Нашата работа изисква много да се чопли, за да се изкара онова, което е ценно. Постановката на “Женитба” дава възможност на съвременния човек привидно да се вгледа назад, а всъщност да се взре в себе си. В постановката сме се постарали публиката да открие истински театър, с прекрасен текст, изпълнен от великолепни актьори.”

Share Button