Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

8_Denitza Grozeva_NHA

На 7 февруари 2014 година от 18:00 ч. магистрите от специалност Мода от Националната художествена академия ще представят изложба „Етична мода“, организирана със съдействието на Арт център Юзина и Сердика офиси. Колекцията ще бъде показана в закрития атриум на бизнес сградата Сердика Офиси на бул. Ситняково 48 и може да бъде видяна до 12 февруари.

Тематае обединена от една обща концепция, която разработва понятието „Етична мода”. Тя се подчинява на новите етични норми и търси съмишленици, които споделят тези идеи и са готови да ги подкрепят. Тенденцията е да се лансира употребата на естествени и екологични суровини, дава се втори живот при работа с рециклирани материали, съхраняват се и се стимулират безценни традиционни старинни техники и занаятчийски умения в областта на дизайна.

Експерименталната модна колекция включва дипломните разработки на студентите Анна Станкова, Боряна Николова, Деница Грозева и Рафаела Рафаелова. Магистрите от специалност „Мода“ в Националната художествена академия разглеждат темата по индивидуален, пречупен през техния поглед, начин и представят четири колекции, вдъхновени от различни аспекти на „етичната мода“.

Националната художествена академия е партньорска организация на Арт център Юзина с основател и директор Десислава Монева. Центърът е точката на сближаване на критично мислене, диалог и активната платформа за различни обществени, образователни и социални програми за широк кръг от публика. Мисията на Арт Център Юзина е да служи като мост между региона и изкуството на бъдещето, да предоставя сцена за изява на художници от всички краища на света.

Share Button