Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Анна Засимова – руската пианистката и изкуствовед ще представи концерт с композиции на представители на романтизма от 19 век – Робърт Шуман, Ференц Лист, Шуман Лист. Концертът ще се проведе днес от 18.00 часа в зала „Петя Дубарова” на Културния център „Морско казино“, съобщават от Община Бургас. Входът е свободен, маските са задължителни.

Д-р Анна Засимова участва в големи международни музикални фестивали (KlavierfestivalRuhr, MusicaVivaMunich, HeidelbergerFrühling (DE), Piano a Saint-Ursanne (CH), BloomsburyFestivalLondon (UK) и др. и активно изнася концерти като солистка и като част от камерни ансамбли в Европа, САЩ, и Китай.

Популярната пианистка е имала изяви в най-известните зали в Западна Европа. Нейни концерти и записи се излъчват редовно по радиа като BBC, RadioFrance, RadioSwiss, DLF, SWR, BR и други, като са високо оценени от музикалните критици. Нейният албум SonataReminiscenza: Руската музика в началото на 20 -ти век (Haensslerclassic, 2018) е номиниран за наградата OpusKlassik 2019 за най -добър аудиозапис на руска академична музика в Русия. Албумът е награден и с диплома на международната награда „Чист звук“.

От 2012 г. Анна Засимова ръководи ежегодните съвместни концертни проекти на Държавната художествена галерия и Висшето музикално училище в Карлсруе, организирани към тематични художествени изложби. От 2018 г. е артистичен директор на концертната поредица PIANOissimo в Швейцария.

Анна Засимова е родена в Москва, завършила е Московското музикално училище и Руската музикална академия „Гнесини“, както и Руската академия по живопис, скулптура и архитектура „Иля Глазунов“, Висшето музикално училище в Карлсруе, където в момента е преподавател по пиано.

Share Button