Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На 10 декември, вторник, е откриването на 41-вия Софийски международен панаир на книгата и Софийския международен литературен фестивал!

15-1335

На тазгодишния панаир на книгата, който традиционно се провежда в НДК, посетителите ще намерят 200 изложители, десетки български и чуждестранни писатели, три сцени и четири етажа, изпълнени с книги. Почетен гост на изложение е Москва, а за любителите на руска литература ще има специален щанд и сцена.

За първа година в рамките на Софийския международен панаир на книгата ще се проведе Софийски международен литературен фестивал. Мотото на първото издание е „Литературата не признава граници“.  Oрганизаторите се надяват той да стане най-представителният литературен форум у нас, с гости от цял свят. Всяка година фестивалът ще има различен фокус – настоящият е „Балкани“.  Срещите с  балканските автори, организирани в програмата на фестивала, ще се състоят в Мраморно фоайе, НДК.

Share Button