Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Grieg caption 1През 2013 г. се навършват 170 години от рождението на големия норвежки композитор Едвард Григ (1843 – 1907).

Столична община, посолството на Кралство Норвегия в София и Общински културен институт „Красно село“ ще отбележат годишнината с мащабен концерт в Централния военен клуб на 16 октомври от 19.00 часа. Входът е свободен.

Творби на Григ ще прозвучат в изпълнение на камерен ансамбъл „Софийски солисти“ под диригентството на проф. Пламен Джуров и солисти Емилия Кирчева (сопран), Галя Павлова (мецосопран) и Марио Христов (баритон).

В програмата са включени произведения на Григ за струнен оркестър. Наред с добре познати творби като сюитата „Холберг“ и откъси от музиката към драмата „Пер Гинт“ на Ибсен, ще прозвучат и премиерни за България изпълнения на песните на Григ за глас и оркестър.

Концертът се организира със съдействието на посолството на Норвегия в София и „Аркитети музикали“.

Share Button