Cherga BG

Емир Кустурица и The No Smoking Orchestra с грандиозно шоу в НДК

kusturica

На 7 февруари 2014 г. Емир Кустурицаи неудържимият Оркестър на непушачите(The No Smoking  Orchestra) пристигат в България! Без съмнение концертът, който ознаменува началото на тяхното световно турне, ще взриви зала 1 на НДК! Организатор на събитието е DEGRIS EVENTS. Сред членовете на бандата е синът на режисьора, 34-годишния Стрибор, който свири на барабани.

Кустурица е добре познат у нас с многопластовата си особа и многобройните си артистични превъплъщения. Почитателите му у нас са от всички социални и възрастови групи и срещата с него обещава да бъде повече вълнуваща.

Феновете на режисьора, актьора, китариста и човека Кустурица вече се срещнаха с интригуващата, колкото нежна, толкова и безцеремонна автобиографична книга – „Смъртта е непотвърден слух“ (ИК „Колибри“). По собствените му думи тази изповед е реакция на некоректните интерпретации на неговите възгледи и споява лично и публично, патетика и ирония. Тя е своеобразен, поразително искрен филм, съставен от разкази, които не щадят нито автора, нито участниците в приключението, назовано живот. Разказ-магнит, от който научаваме много за афинитета му към Иво Андрич, футбола и рока, за необичайните му срещи с представители на световния артистичния елит, за сблъсъка със серия от лични загуби и чудото да твориш в един безутешен политически контекст.

-ò-+-+-Ç -Ü-â-ü-é-â-Ç-+-å-¦ 2Из „Смъртта е непотвърден слух“: Kак би свикнал човек с перверзните идеи на съвременния свят, ако не беше забравата? Как би приел например война в името на хуманността? Ако принадлежиш на малък народ, който отказва да следва безропотно идеите на великите и в разгара на пренареждането на света въпреки всичко пита: „Къде сме ние в тази история?“, могъщите сили те обсипват с бомби, които наричат милосърдни ангели.

Предстоящата среща с Кустурица и групата, която се спряга като „необича

ен културен феномен“ с двайсет и петгодишна история, ще завладее публиката с визия и звук и ще я хипнотизира с мощния си енергиен заряд.

Билети на касите на НДК и в мрежата на Евентим.

В. Филипова

Add comment

40 + = 42