Cherga BG

Дж. К. Роулинг пише под псевдоним „Зовът на кукувицата“

 

The-Cuckoos-Calling

Дж. К. Роулинг пише под псевдоним „Зовът на кукувицата“

Зовът на кукувицата“, издание на Колибри, е увлекателен, майсторски написан съвременен криминален роман. Авторът Робърт Галбрейт демонстрира забележителното си умение да вае пълнокръвни персонажи, които лесно печелят симпатиите или антипатиите на публиката. Авторът изгражда силни, убедителни диалози и не пропуска да изтъкне дефицитите и недостатъците на обществото, в което живеем.

Робърт Галбрейт е псевдоним на Дж. К. Роулинг, знаменитата авторка на поредицата за Хари Потър, както и на сензационния роман за възрастни „Вакантен пост“.

Книгата разказва за привлекателна жена с професия на супермодел намира смъртта си, падайки от заснежен балкон в Мейфеър. Всички подозират, че е самоубийство, вследствие на лична криза. Единствено брат й се съмнява в тази версия и се обръща за помощ към частен детектив Страйк. Той е ветеран от войната в Афганистан, белязан от физически и душевни травми. В живота на Страйк цари тотален безпорядък.  Благодарение на този случай той успява да закърпи доходите си. Но и това си има цена. Разнищвайки обстоятелствата около мистериозната смърт на момичето, Страйк попада в болезнено интригуващ свят. Свят, в който мракът постепенно се сгъстява и скрива очертанията на надвиснала опасност…

Робърт Галбрейт предизвика възторжени реакции със своя дебютен роман, който е на път да го превърне в уважавано име на сцената на криминалната литература!

„Зовът на кукувицата“ е блестящ трилър, ориентиран към зрялата публика – истински сюрприз за поклонниците на жанра. Забавен сюжет с детективска история, която приковава вниманието. Изключително свежо и забавно четиво.

В. Филипова

Add comment

76 − = 75